E-hockey fotosalbum

Competitiedag 3: Ulvenhout 16-12-2017

Competitiedag 2: HK/OK E-hockey in Ulvenhout – door Erik van Dongen (E2)

De Pont E2 - Kampong:
Na even lekker ingespeeld te hebben, was iedereen klaar voor de eerste wedstrijd tegen Kampong. Helaas moesten wij Reza  missen wegens een blessure. We begonnen met Maaike op goal, Marc, Zykal, Ferry en Bob. We kwamen door een mooie goal 1-0 voor. Daarna scoorde Kampong twee keer snel achter elkaar. De stand werd vervolgens 2-2. Maaike wist een gevaarlijke shoot-out te stoppen. Wij hadden een aantal hele mooie combinaties die net niet in een goal resulteerden. Wij hadden wat moeite met het fysieke spel van Kampong. Tijdens de rust hebben we besloten om op dezelfde manier door te gaan. Helaas is het in de tweede helft niet meer gelukt om grip te krijgen op het spel van de tegenpartij, wat in een eindstand resulteerde van 7-3 voor Kampong.

De Pont E2 - E-team Emmen E2:
Na de eerste wedstrijd hadden wij drie uur wachttijd, waarin iedereen voor de inwendige mens ging zorgen en de rolstoelen opgeladen konden worden. Onze tweede tegenstander was E-team Emmen E2. De opstelling in deze wedstrijd was Maaike op de goal, Nlunga, Bob, Ferry en Marc. Na een wat stroeve start, waarin we twee tegengoals tegen kregen, hebben we ons herpakt en zijn we via een paar mooie aanvallen en goals prima teruggekomen in de wedstrijd. Definitief afstand nemen van Emmen lukte voor de pauze nog niet helemaal, wat een op en neer golvende en spannende wedstrijd tot gevolg had. De ruststand was 3-3. Daarna gingen we er vol tegenaan, wat wederom mooie acties en doelpunten opleverde. Tegen het einde van de wedstrijd is Erik nog ingevallen voor Maaike. De einduitslag van deze wedstrijd was 8-5 voor de Pont E2 en konden wij met drie verdiende punten terug naar Rotterdam.

Competitiedag 2: Eindhoven 18-11-2017

Eindhoven was dit keer het decor voor de 2e competitiedag van het seizoen. Het 1ste team had maar liefst 3 wedstrijden af te werken op deze fysiek zware dag. Allereerst moest er tegen onze zuiderburen gespeeld worden. De 2e wedstrijd was tegen de Black Scorpions, die na het behalen van het kampioenschap in de Overgangsklasse afgelopen seizoen verdiend weer in de Hoofdklasse mogen uitkomen. De 3e wedstrijd was tegen het E-team Emmen.

Gidos - De Pont E1:
In het begin van de wedstrijd zat het mee en kwamen we redelijk vlot 2-0 voor. In de verdediging stonden we niet al te sterk, waardoor Gidos teveel kansen creëerde met als resultaat de aansluitingstreffer. In het vervolg van de wedstrijd lukte het ons maar niet om de verdediging op orde te krijgen. Qua kansen ging het gelijk op, maar zat het geluk toch wel aan onze kant. Er werd een eindstand bereikt van 6-3 in ons voordeel.

De Pont E1- Black Scorpions:
In de wedstrijd tegen deze tegenstander wilden we vol de druk erop zetten om de bal snel te veroveren. Gedurende de hele wedstrijd  lukte dat prima. We wilden in deze wedstrijd de verdediging weer degelijk zien te krijgen en aan ons doelsaldo proberen te werken. Ondanks nul doelpunten tegen was de verdediging toch nog steeds niet zo solide als dat we zouden willen. Uiteindelijk werd er een eindscore bereikt van 20-0, waarbij de Black Scorpions een aantal malen pech hadden in de afwerking.

De Pont E1 - E-team Emmen E1:
Tegen Emmen stonden we vrij snel 0-2 achter en bleek maar weer eens dat de verdediging echt een probleem was. Het lukte dankzij een individuele actie om op één doelpunt verschil te komen, waarna Emmen toch weer 3-1 voor kwam. Tot aan de stand 6-4 bleef dit het beeld van de wedstrijd. Elke keer dat wij op één doelpunt naderden, prikte Emmen er telkens een doelpunt bij. Na de bereikte stand van 6-4 in het voordeel van Emmen kwamen wij langszij en lukte het ook om vlak voor tijd 7-6 voor te komen. Na dom balverlies kwam de bal via de kluts voor de stick van een tegenstander en werd het uiteindelijk 7-7. Uiteraard was dit puntverlies enorm balen, maar was gezien het wedstrijdbeeld deze uitslag wel terecht.

Na deze speeldag hebben we onze voorsprong van 3 punten kunnen behouden en staan we op de eerste plaats. De volgende competitiedag wordt door ons georganiseerd en vindt in Ulvenhout plaats.

Competitiedag 1: Stadskanaal 30-09-2017

Competitiedag 1: HK/OK E-hockey in Stadskanaal – door Kamal Tahtahi (E1) en Nlunga Nijanda (E2)

De eerste competitiedag is weer achter de rug. Ook dit seizoen moesten de meeste teams een flinke afstand afleggen richting Stadskanaal. Op deze dag moesten E1 en E2 twee wedstrijden spelen in respectievelijk de Hoofdklasse en de Overgangsklasse. Voor E1 stonden de GP Bulls en Upward E1 op het menu, wat dus een zware dag beloofde. Push E2 en Upward E2 waren de tegenstanders voor ons tweede team. 


GP Bulls - De Pont E1:
We begonnen zeer voortvarend met een snel doelpunt. Nadat de bal over de rechter kant opgebracht werd, reed Sjoerd vanaf de linkerkant naar binnen. De bal werd breed gelegd en Sjoerd schoot 'm strak binnen. Daarna liepen we uit naar 3-0 met zowel in de aanval als verdediging erg sterk spel. Bij het derde doelpunt ontstond er door een block van Maud een opening in het midden van het veld, waar Kamal met een geplaatst afstandsschot van kon profiteren.
Via een 'rollertje' van Şeref kwamen we op een 4-0 voorsprong. Dennis deed voor de Bulls vlak voor rust wat terug met een strakke bal in de verre hoek. 
Aan het begin van de 2de helft werd het heel snel 4-2. Gelukkig konden wij door een super snel uitgevoerde combinatie over meerdere schijven kort daarna op 5-2 komen. In het vervolg van de wedstrijd lukte het om elk doelpunt van de Bulls, waarmee ze op 2 doelpunten van ons kwamen, direct te pareren met een doelpunt. Het lukte om elke keer onder de druk uit te komen door de goede blocks van Maud en pascal achterin het veld in combinatie met het goed aanbieden aan de zijkanten. Hierdoor ontstonden een handvol zeer mooie uitgevoerde aanvallen en werd deze wedstrijd met 7-4 gewonnen. 

Upward E1 - De Pont E1:
Het strijdplan tegen Upward was gelijk aan die van tegen de GP Bulls. Helaas begonnen we deze wedstrijd veel minder geconcentreerd en stonden we snel 0-2 achter. Şeref pikte daarna een afvallende bal goed op en schoot die van afstand strak en onhoudbaar in het doel, waardoor het gat verkleind werd. In de eerste helft volgde ook nog een snelle aanval, waarmee we langszij kwamen. Vlak voor rust lukte het ook nog om op voorsprong te komen en was de ruststand dus 3-2 in ons voordeel. In het verloop van de 2de helft volgde de mooie aanvallen elkaar rap op, maar waren we niet altijd even scherp in de afronding. Şeref had weer een enorme poeier in gedachte zoals in de 1ste helft, waardoor de keeper van Upward flink optrok in het doel. Şeref raakte de bal heel 'subtiel', waardoor deze rustig achter de keeper het doel in rolde. Daarna maakte Kamal een solo en werd er een overtreding op hem gemaakt. De scheidsrechter floot niet en dat was in ons voordeel, want in het vervolg van de actie rolde de bal binnen. Er volgden nog een aantal uitgespeelde aanvallen met wederom goede blocks van achterruit, wat één doelpunt opleverde. Aan het eind scoorde Simon van Upward nog een keer tegen tijdens een overtalsituatie: Maud had namelijk geel gekregen. Deze zware straf was niet op z'n plaats. De 6-3 eindstand was een zeer terechte uitslag. 

HK D1 HK D1

Push E2 - De Pont E2:
We begonnen met Maaike, Nlunga, Reza, Bob en Ferry in het veld. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op, maar door 2 ongelukkige momenten aan onze kant, kwam Push 2-0 voor. Kort daarna maakte Ferry de 2-1, wat zijn eerste doelpunt voor De Pont betekende. Even later kregen we een shootout mee, maar die werd onterecht wegens het terughalen van de bal afgefloten. In de laatste paar minuten van de eerste helft kwam Marc erin voor Nlunga en maakte hij kort daarna de 2-2. In de tweede helft ging het zeer gelijk op. Zij maakten de 3-2 , waarna wij weer op gelijke. Even later op kwamen we door 2 goals van Marc op voorsprong. De laatste 5 minuten van de wedstrijd gingen we op balbezit spelen, maar door een aantal keer onnodig balverlies werd het nog heel spannend. De eindstand was 4-3 in ons voordeel.

Upward E2 - De Pont E2
Deze wedstrijd begonnen we met Maaike, Zykal, Marc, Bob en Ferry in het veld. We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen vrij snel op een 1-0 voorsprong door een goal  van Marc. Door de mindere communicatie achterin kwamen zij een aantal keer 1-op-1 met de keeper, waaruit ok de gelijkmaker viel.  Dankzij het goede optreden van Maaike heeft kwamen we niet achter te staan. Korte tijd later maakte Marc de 2-1. Halverwege de tweede helft kwam Reza voor Zykal in het veld. Daar zij moesten komen, kregen wij meer ruimte en maakte Ferry op aangeven van Marc vrij snel achter elkaar 3 goals. Zij gingen nog meer jagen, waardoor Ferry vrij gemakkelijk zijn vierde kon maken. De laatste 5 minuten van de wedstrijd kwamen Eric en Nlunga voor Maaike en Marc in het veld. Toen konden we alleen nog maar tegenhouden. Zij maakten nog een goal, maar wij wonnen met 6-2.

Beide teams hebben optimaal gepresteerd en nemen de volle buit mee terug naar Rotterdam. De volgende competitiedag is op 18 november in Eindhoven. Competitiedag 6: Amsterdam 29-04-2017

Competitiedag 6: HK/OK E-hockey in Amsterdam – door Kamal Tahtahi (E1) en Bob Götz (speler E2)


Het was weer tijd voor een competitiedag hoofdklasse/overgangsklasse, ditmaal in 020. Voor zowel E1 als E2 beloofde het een zware dag te worden met elk 3 wedstrijden op het programma. De wedstrijden van onze teams waren allemaal gelijktijdig met elke keer een ´pauze´ van twee wedstrijden ertussen. In deze tijd konden de stoelen opgeladen worden (en afkoelen), wat ook nodig was met zo´n vol schema. De eerste wedstrijd voor E1 was tegen Push uit Breda. De wedstrijd kwam voor ons al snel op gang. Na het eerste doelpunt werd de voorsprong langzaam uitgebreid met uiteondelijk een degelijke eindstand van 9/0 op het scorebord.

De eerste wedstrijd van E2 begon vroeg om 11 uur tegen Kampong. Doormiddel van een stroef wakker wordend begin stonden we vrij snel 2-0 achter. Dit is door goede focus en teamwork nog voor rust omgezet naar een 2-2 ruststand. De tweede helft is er een om snel te vergeten: niks lukte en het liep niet lekker. Uiteindelijk verloren we met 6-2.

De volgende wedstrijd van E1 was tegen Upward, wat altijd een lastige tegenstander is. Op de een of andere manier spelen ze tegen ons altijd op hun best. Na een snelle voorsprong werd het al gauw 1-1. Na een gelijkopgaande strijd was de ruststand 2/1 in het voordeel van Upward. In de 2de helft kwam Upward ook op 3-1, maar na enige tijd maakte Kamal de aansluitingstreffer. Het was ook vooral De Pont wat de wedstrijd probeerde te maken en Upward, helemaal na de voorsprong, vooral op de counter aan het spelen was. Een kleine 3 minuten voor tijd tikte Sjoerd een breedtepass lekker binnen, waardoor er een gelijke stand van 3-3 op het scorebord terecht kwam. Kort daarna werd het 4-3 door een afstandschot door Rodi via de keeper 4-3 voor Upward. In de laatste 2 minuten was het voor ons vol gas. Met nog een halve minuut te spelen, maakte Sjoerd op bijna identieke wijze als het derde doelpunt de gelijkmaker. Hiermee werd ook de einsdtand bepaald. Mischien waren we deze wedstrijd veel te sportief, daar wij heel vaak de wedstrijd lam hebben gelegd vanwege mankementen aan de stoelen van de tegenstander.

Na een pauze van 2 uur was het voor E2 tijd voor de wedstrijd tegen Upward E2. In de eerste helft kwamen we erachter dat de bal niet onder de stoel van de keeper door kon. In de rust is dit gemeld bij de scheidsrechters en de keeper mocht het veld niet meer in tot dit opgelost was. Helaas stonden we bij rust al 3-0 achter. Nu stonden we met een man meer in het veld, omdat de keeper niet vervangen mocht worden. De tegenstader had vanwege die reden een veldspeler in het doel gezet. Nadat we de 3-2 scoorden kwam de keeper van de tegenstander terug in het veld. Er werd veel druk gezet van onze kant, maar uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met 4-3. Deze wedstrijd hadden we een nieuwe coach namelijk Niek Vink. Dit vond het team erg fijn en het verschil was gelijk merkbaar.

De laatste wedstrijd deze dag was tegen E-team uit Emmen. De laatste wedstrijd tegen deze tegenstander ging nog verloren, waardoor we nu extra gewaarschuwd waren. Het was niet de bedoeling om nog een keer verrast te worden. Deze wedstrijd werd dan ook continu de controle gehouden. Ondanks het goede spel van Emmen hebben we elke keer voor gestaan. Het resultaat was een 7-4 winst. Bleef de vraag: ”Waarom ging het de vorige keer zo mis.”

Bij de derde en laatste wedstrijd van E2 tegen Somival was het team we gebrand op de winst. Er werd meteen begonnen met hoog druk zetten en bij de rust stonden we 3-0 voor. Na de rust gingen we verder en hebben we gewonnen met 8-1, waarin ik zelf ook een doelpuntje maakte. Al met al waren we dik tevreden over het spel van de laatste twee wedstrijden, maar niet over het aantal punten dat mee naar huis ging.

Nu wachten op de volgende en laatste speelronde in Arnhem.

Competitiedag 5: Rotterdam 18-03-2017

Op 18 maart was het onze beurt om een competitiedag te organiseren in Rotterdam. In de voorbereiding van zo’n dag moet er heel wat gebeuren. Dankzij de enorme inzet van een aantal vrijwilligers kunnen we wederom terugkijken op een goed georganiseerde dag. Helaas was het niet gelukt met de gemeente een regeling te treffen wat betreft het parkeren, maar voor de rest liep alles ‘op rolletjes’.

Bij E2 moest Nlunga deze wedstrijden helaas van de kant toekijken, omdat hij de dag ervoor een ingreep moest ondergaan of zoals hij het zelf mooi uitdrukte:”Ik moet even opnieuw opgeladen worden.” Desondanks was hij dus wel aanwezig om zijn team vanaf de zijlijn in woord en gebaar te ondersteunen. Zijn gemis in het veld was zeker wel te merken, maar het team pakte het goed op. De eerste wedstrijd was tegen Kampong. Het team heeft genoeg kwaliteiten in huis om van een aantal directe concurrenten te winnen, maar dan moet alles echt kloppen. Het is lastig om gedurende een hele wedstrijd de concentratie vast te houden. Deze wedstrijd werd uiteindelijk met 2-5 verloren. De ervaring van Minas bij de tegenpartij speelde een bepalende rol in dit verlies. Er waren zeker wel mogelijkheden om tot een beter resultaat te komen. De volgende keer zullen we het anders moeten doen.

De tweede wedstrijd van De Pont E2 was tegen Upward E2. De wedstrijden tegen deze opponent zijn altijd heel close. Helaas valt het vaak uit in ons nadeel. Vrij snel kwamen we met 2-0 voor. Door eigen fouten werd deze voorsprong onnodig weggegeven, want op dit niveau wordt dat nou eenmaal afgestraft. Met de beslissingen van de arbitrage waren we ook niet helemaal gelukkig. Onze eigen fouten en daarbij die van de arbitrage hebben ons de das omgedaan. Tijdens deze wedstrijd heeft Wouter het team bijgestaan als coach waar het team heel blij mee was.

Het 1ste team speelde eerst tegen Gidos Screamers. In het begin verliep de wedstrijd nogal stug. Halverwege de eerste helft kwamen we op voorsprong en daarna begon het te lopen: heel snel werd liep de stand op naar 5-0. Daarna hebben de Zuiderburen de tactiek omgegooid, waardoor wij er niet meer doorheen kwamen. Tegen het einde van de eerste helft scoorden zij ook 2 keer. In de tweede helft zijn we weer goed van start gegaan en hebben we nog een aantal doelpunten gemaakt. De wedstrijd werd goed uitgespeeld tegen dit altijd lastig te bespelen team. Bij het laatste fluitsignaal stond er een score van 9-3 op het bord.

De volgende wedstrijd was tegen E-Team uit Emmen. We kwamen rap 1-0 voor, maar de gelijkmaker lag er ook snel weer in. De tegenstander speelde vandaag heel goed en bij ons ging er in de verdediging heel wat mis. Doordat de posities niet goed werden bezet, kreeg Emmen teveel mogelijkheden om te schieten. Onze pech was dat kleine Tim, die niet meer zo klein is, vandaag zeer scherp was. Bijna elk schot wat van zijn stick af kwam, ging in het uiterste hoekje van de goal. Daarentegen gingen onze schoten bijna allemaal op de paal of net naast. Toen er nog minder dan 10 minuten te spelen waren in de tweede helft zijn we vol erop geklapt. Al heel snel werd het 3-3. In plaats van daarna even de rust te pakken, zijn we op dezelfde manier doorgegaan. Emmen maakte toen de 4-3 en direct daarna scoorden wij de gelijkmaker vanaf de aftrap. Vanaf de kant werd er flink meegeleefd en was het kabaal in het veld goed te horen. Kort voor tijd werd het helaas 4-5 voor Emmen en in de laatste seconden ook nog 4-6 wat ook de eindstand was. Door dit verlies is het kampioenschap bijna uit zicht.

Competitiedag 4: Ulvenhout 04-02-2017

De vierde competitiedag van het seizoen werd georganiseerd door Push in Ulvenhout. De Pont E1 had 2 wedstrijden op het programma staan: GP Bulls en Push. De Pont E2 moest de eerste wedstrijd tegen Tukkers United en de tweede tegen de Black Scorpions.
Tegen Tukkers United speelde het team een hele knappe wedstrijd. Het team heeft de hele westrijd voor gestaan en ook de score uitgebreid naar gelang de wedstrijd vorderde. Door bij balbezit zeer uitgekookt te spelen, werd er een eindscore van 9-4 bereikt. Marc Goos nam hiervan 6 doelpunten voor zijn rekening en Reza Feili maakte een hattrick.
De eerste wedstrijd van E1 tegen de GP Bulls verliep moeizaam. Het team kwam maar niet toe aan het eigen spelletje spelen. Een fout in de verdediging werd door de Bulls afgestraft. In de eerste helft kwamen de Bulls ook nog op 2-0. Vlak voor rust konden we de aansluitingstreffer maken: 1-2. In de tweede helft kregen de Bulls een shoot-out die er voor ons helaas maar net in ging. De einduitslag van 1-3 was daarmee bereikt.
De tweede wedstrijd moest E2 tegen de Black Scorpions aantreden. Het laatstgenoemde team laat het hele seizoen duidelijk zien dat zij het sterkste team zijn en op zeker kampioen gaan worden in de Overgangsklasse om vervolgens te promoveren naar de Hoofdklasse. E2 had dan niet veel in te brengen, maar wist de score binnen de perken te houden. Uiteindelijk werd er verloren met 9-2.
In de laatste wedstrijd van het 1ste team werd er flink aan het doelsaldo gewerkt. Door goed druk te zetten op de tegenstander werd de bal snel veroverd. In balbezit waren er snelle combinaties met als resultaat mooie doelpunten. Bij de rust stond de teller op 8. Voor de tweede helft was het doel om dit aantal te evenaren. Dit lukte precies: 16-1.

Door het verlies tegen de Bulls staat E1 nu op de tweede plaats in de rangschikking, maar is voor het kampioenschap alles nog helemaal open. Het 2de team staat nu knap op de 3de plaats.

De volgende ronde spelen we thuis in sporthal Schuttersveld in Crooswijk, Rotterdam.
Tot dan!

Competitiedag 3: Eindhoven 17-12-2016Competitiedag 3: HK/OK E-hockey in Eindhoven – door Bob Götz (speler E2)

Het is weer tijd voor een competitiedag Hoofdklasse en Overgangsklasse van de E-hockey. Na twee keer een halve wereldreis te hebben gemaakt naar Stadskanaal reizen de spelers van E1 en E2 dit keer naar Eindhoven. Wat een drukke dag van 3 wedstrijden voor beide teams zou worden, werd door een organisatorische fout voor  beide teams een dag als altijd met 2 wedstrijden.

De Pont E1 startte deze dag tegen Push, wat voorheen bekend stond als Biso ’65. Helaas kon Push deze wedstrijd niet op volle sterkte aantreden. Deze wedstrijd werd vrij ‘gemakkelijk’ en zakelijk gewonnen met 10-0. De uitslag doet een beetje af aan het goede spel wat Push heeft laten zien.

Competitiedag III, 17-12-2016 Competitiedag III, 17-12-2016

Direct na deze wedstrijd mocht E2 aan de bak tegen Somival. Na een stroef begin, waarbij er na elke goal een tegen goal kwam, stond het op den duur 5-5. Na rust ging het spel helemaal onze kant op qua score. Ik weet niet wat er gebeurde bij ons of bij Push, maar ineens liep het stukken beter. De eindstand werd 11-5 voor De Pont.
Competitiedag 3,17-12-2017 Competitiedag III, 17-12-2016

Na een korte pauze kon de volgende wedstrijd van E1 tegen Upward aanvangen. De wedstrijd begon stroef en er kwam een achterstand van 2-0. Deze achterstand heeft de spelers gelukkig snel wakker geschud. De focus was daarna wel volledig aanwezig en gelukkig was er snel een aansluitingstreffer. Bij de rust was het 2-2 en konden we opnieuw beginnen. Na het geweldige samenspel is de achterstand omgezet naar een 5-3 winst.
Competitiedag III, Upward E1 Competitiedag III, Upward E1

E2 moest voor de tweede en laatste wedstrijd spelen tegen Tukkers United. Na een pauze van 3 uur lang gehad te hebben, begon de wedstrijd van onze kant zeer slordig. Er werden verdedigend onnodige fouten gemaakt en aanvallend liep ook niet alles even soepel. Gelukkig wisten we ons te herpakken en werd er gewonnen met 8-5.
Competitiedag III, Tukkers
Aan het einde van de dag ging er een volle buit van in totaal 12 punten voor De Pont mee naar huis en op een aantal verbeterpunten na was het een zeer geslaagde dag.

Competitiedag 2: Stadskanaal 05-11-2016

Voor de 2de competitiedag moesten we wederom (gelukkig de laatste keer dit seizoen) afreizen naar Stadskanaal. De eerste wedstrijd van zowel E1 als E2 begon om 14:00 uur. Zoals altijd was iedereen er ongeveer één uur van tevoren om genoeg tijd te hebben voor de voorbereiding. Een kwartier voor aanvang van onze wedstrijden zijn de wedstrijdbesprekingen gedaan.

E2 moest beginnen tegen Tukkers United. Helaas kon Maaike er niet bij zijn door fysieke ongemakken. Richard nam tijdens deze wedstrijd de honneurs waar. Als hij heel snel voorbij reed, zou je bijna zweren dat het Maaike was. :) De einduitslag was 0-8. De cijfers geven het verloop niet op de juiste manier weer. We kregen een aantal zeer ongelukkige doelpunten tegen en de pech dat onze pogingen op de doellijn bleven liggen. "De doellijn was te dik getaped," naar onze mening. Goed excuus, toch? Nee... maar we hadden echt veel pech.

De eerste wedstrijd van E1 was tegen Gidos. Onze zuiderburen zijn altijd zeer moeilijk te bestrijden. In deze wedstrijd lukte het om continu voor te komen met 1 of 2 doelpunten, waardoor het 'makkelijker' was om de druk bij onszelf weg te houden. Elke keer dat de tegenstander terug kwam tot één doelpunt,  maakten wij er direct daarna weer eentje. Deze wedstrijd werd dan ook verdiend gewonnen met 6-4.
Competitiedag II, 2016/2017 Competitiedag II, 2016/2017 Competitiedag II, 2016/2017 Competitiedag II, 2016/2017


De tweede wedstrijd van E2 was tegen Kampong. 
De wedstrijd begon zeer voortvarend met een snel doelpunt. Deze voorsprong werd gedurende de eerste helft gestaag uitgebreid. Bij rust was er dan ook een flink gat: 6-0. In de rust en begin van de tweede helft zijn er ook een aantal wissels gedaan. Het vervolg was prima met een eindstand van 8-1. Hiermee waren de eerste waardevolle punten van E2 voor dit seizoen binnen.
Competitiedag II, 2016/2017 Competitiedag II, 2016/2017

De laatste wedstrijd van E1 was tegen de gastheer E-team uit Emmen. In deze wedstrijd was de start qua score ook goed. We kwamen vroeg op 1-0. Door een fout bij ons in de verdediging werd het al snel 1-1, waardoor we opnieuw moesten gaan zoeken naar de voorsprong. Gelukkig was dit snel een feit. Bij rust was de winst nog zeker niet binnen, maar waren we zeker goed onderweg. In de tweede helft hebben we de score niet veel meer kunnen vergroten, daar het in 't aantal doelpunten gelijk opliep. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 9-4. We hebben dus de volle 6 punten gepakt deze wedstrijd, maar we hebben ook nog veel verbeterpunten gezien.
Competitiedag II, 2016/2017 Competitiedag II, 2016/2017

Op naar de volgende ronde van 17 december in Eindhoven!!!

Competitiedag 1: Stadskanaal 08-10-2016

Het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse en Overgangsklasse is afgelopen zaterdag in Emmen van start gegaan. Voor zowel het 1ste als het 2de team stonden er twee wedstrijden op het programma. 

E1 moest het in de eerste wedstrijd opnemen tegen de regerend landskampioen GP Bulls uit Eindhoven. Voor aanvang van deze wedstrijd was er veel gedoe rondom de afmetingen van het veld. Na oponthoud van een half uur heeft de scheidsrechter ervoor gekozen om de wedstrijd aan te laten vangen. Na een gelijkopgaand begin werd een fout van de tegenstander afgestraft met een doelpunt. De gemoederen liepen gedurende de wedstrijd helaas steeds hoger op. Sjoerd maakte na een fout in de verdediging bij de tegenstander zijn 2de doelpunt door de bal genadeloos in het doel te knallen. De 2-0 was ook meteen de ruststand. Aan het begin van de 2de helft zijn de GP Bulls meteen veel druk gaan zetten. Na een goed uitgespeelde combinatie maakte Sjoerd zijn hattrick compleet. Hierna was het voor ons lastig om met de druk om te gaan, waardoor er mogelijkheden ontstonden voor de GP Bulls. Na de 1-3 volgde ook vrij rap de 2-3. Gedurende de hele wedstrijd werd er veel afgefloten door de scheidsrechters. Helaas leidde het bij ons tot een optelsom en werd hiermee ook gechargeerd. Het gevolg was een gele kaart en dus een ondertal situatie van maximaal 2 minuten. In deze tijdsspanne brachten de GP Bulls de stand op 3-3. Hierna lukte het om ons te herpakken en er nog een goed aanval uit te persen wat in de verdiende 4-3 resulteerde. In de korte tijd daarna is deze stand op het scorebord blijven staan. Het seizoen was dus goed begonnen. 

Tegelijkertijd met de wedstrijd van E1 werd de eerste wedstrijd van het 2de team op het andere veld afgewerkt tegen de Black Scorpions uit Limburg. Het beloofde voor aanvang al een moeilijke wedstrijd te worden, omdat dit team de favoriet is in de Overgangsklasse. Daarnaast misten we helaas een belangrijke speler bij het 2de team. Er is voor gekozen om zeer compact te spelen om de tegenstander zoveel mogelijk te frustreren en vanuit de organisatie speldenprikken uit te delen. Ondanks de maximale prestatie was de ruststand 0-7. In de tweede helft was de concentratie niet meer optimaal en was de eindstand 0-15. Het is moeilijk om na zo'n uitslag positief te zijn/blijven. Desondanks heeft het team het maximale eruit gehaald.

De tweede wedstrijd van het 1ste team was tegen Upward. Deze wedstrijd verloopt meestal zeer moeizaam. In principe hadden we de wedstrijd goed onder controle. Bij rust was er een voorsprong van 1-0 door een doelpunt van Kamal. Vlak na rust waren er problemen met de rolstoel van Sjoerd. Na een periode van geen actie in het veld besloot Kamal om de bal uit te spelen, zodat er een oplossing kon komen voor deze patstelling. Tot ieders grote verbazing besloot één van de scheidsrechters dit te bestraffen vanwege spelbederf. Hoe men er ook naar kijkt, is er niks negatiefs uit deze actie van Kamal te halen. Het levert eerder een positieve bijdrage,  daar de wedstrijd daarna weer kan 'aanvangen' gezien de genoemde patstelling op dat moment. Kamal moest er voor 2 minuten uit en in deze tijd kwam Upward op gelijke hoogte. In het vervolg van de wedstrijd was het kwaad geschied en verloren we de wedstrijd uiteindelijk met 1-2. Het goed verzorgde spel van Upward mag ook zeker genoemd worden.

Op het andere veld werd wederom tegelijkertijd de tweede wedstrijd van E2 gespeeld tegen Upward E2. Aan het begin van de wedstrijd kwamen we verrassend snel op voorsprong door een slim doelpunt van Reza. Het lukte om langere tijd onze huid duur te verkopen. Helaas kwamen we naar gelang de wedstrijd vorderde op verschillende vlakken te kort. De eindstand was 1-9.

De Pont E2 wint NK 2016

Vandaag was Amsterdam het decor voor de Nederlandse Kampioenschappen. De Pont E2 is in de Overgangsklasse op de 4de plek geëindigd en moest zodoende acte de presence geven om niet te degraderen. De nummers 4 en 5 van de Overgangsklasse moeten namelijk sinds dit seizoen vechten voor lijfsbehoud. De ochtend begon lekker vroeg voor eenieder. De eerste groepswedstrijden gingen van start om 10:00 uur. Onze eerste tegenstander was BISO '65 E2 en de start was voortvarend getuige de 2-0 voorsprong. Na deze voorsprong was het in het vervolg van de wedstrijd lastig om openingen te creëren, daar Biso de zaakjes in de verdediging goed op orde had. Daartegenover stond de iets mindere concentratie van ons met name in de verdediging. Hierdoor lukte het de tegenstander om terug te komen in de wedstrijd. Uiteindelijk leidde het zelfs tot een 2-3 voorsprong van de tegenstander, wat ook tevens de einduitslag werd. Na dit resultaat was het noodzaak om de volgende twee groepswedstrijden te winnen om minimaal 2de in de groep te worden en de halve finale te bereiken.
In de tweede wedstrijd tegen de Stick Flyers gingen we ook voortvarend van start. Het enige verschil met de eerste wedstrijd was nu het goede spel wel vol te houden. Het werd een ruime overwinning, waardoor we een stap dichter bij ons doel kwamen. De derde en laatste wedstrijd in onze poule was tegen Evergreen on Wheels. Toen we een aantal jaren geleden nog in de regio speelden, was dit altijd onze concurrent. Het was dus een weerzien met een oude bekende. Deze wedstrijd was al vrij snel beslist. Ons spel werd elke wedstrijd beter en het was al gauw duidelijk dat het goed zou komen met de beoogde halve finale plek. In deze wedstrijd moesten we het opnemen tegen de Tukkers United. Zij waren in de andere groep met duidelijke cijfers en terecht eerste geworden door onder andere ruim te winnen van Upward E2, wat toch wel enigszins verrassend was. Hierdoor was het zaak, dat is het overigens altijd, om dit team niet te onderschatten. Vanaf het allereerste fluitsignaal liep het eigenlijk als een trein. We kwamen geen moment in gevaar en plaatsten ons voor de finale.
In de andere halve finale moest Upward het opnemen tegen het toch wel verrassend presterende BISO '65. Na de reguliere speeltijd stond het namelijk 1-1 en waren de teams dus heel erg gewaagd aan elkaar. In de verlenging werd ook niet meer gescoord, waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen. Upward E2 hield het hoofd cool en ging ook door naar de finale.
In de eindstrijd haalden we weer een hoog niveau en bleven we dit ook tot het rond vasthouden. We kwamen geen moment in gevaar. Dankzij deze overwinning werd de NK met een 1ste plaats afgesloten.
Het was goed om te zien dat er toch nog steeds rek in deze groep zit. Als we gedurende het seizoen ook dit niveau hadden gehaald, hoefden we waarschijnlijk niet voor lijfsbehoud te strijden. Dat heb ik als coach het team ook nog wel even duidelijk gemaakt na afloop, maar dat weten ze zelf eigenlijk ook wel. Maaike was weer grandioos bezig zoals het gehele seizoen. Marc haalde het niveau wat ik regelmatig van hem zie op de training: lekker balvast, goede passen/assists en mooie doelpunten. Reza en Richard deden ook hun ding en waren onmisbaar voor het team. Nlunga heeft wederom bewezen een uitmuntende verdediger te zijn, wat hem vandaag een nieuwe bijnaam heeft opgeleverd: niet de Berlijnse Muur maar de Blacklijnse Muur. Sjoerd was er vandaag ook bij en heeft zeker ook een groot aandeel gehad.
Op het programma stond als afsluiting de prijsuitreiking. Helaas was er niet gezorgd voor trofeeën en dat is wat ons betreft een dikke 'fail'. Een NK zonder bekers is simpelweg niet compleet. Hogelijk wordt dat in de volgende edities beter aangepakt.
Na de zeer knappe prestatie van H1 dit seizoen is dit resultaat ook iets om trots op te zijn.

E2 wint NK 2016


Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com