E-hockey fotosalbum

Competitiedag 1: Stadskanaal 08-10-2016

Het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse en Overgangsklasse is afgelopen zaterdag in Emmen van start gegaan. Voor zowel het 1ste als het 2de team stonden er twee wedstrijden op het programma. 

E1 moest het in de eerste wedstrijd opnemen tegen de regerend landskampioen GP Bulls uit Eindhoven. Voor aanvang van deze wedstrijd was er veel gedoe rondom de afmetingen van het veld. Na oponthoud van een half uur heeft de scheidsrechter ervoor gekozen om de wedstrijd aan te laten vangen. Na een gelijkopgaand begin werd een fout van de tegenstander afgestraft met een doelpunt. De gemoederen liepen gedurende de wedstrijd helaas steeds hoger op. Sjoerd maakte na een fout in de verdediging bij de tegenstander zijn 2de doelpunt door de bal genadeloos in het doel te knallen. De 2-0 was ook meteen de ruststand. Aan het begin van de 2de helft zijn de GP Bulls meteen veel druk gaan zetten. Na een goed uitgespeelde combinatie maakte Sjoerd zijn hattrick compleet. Hierna was het voor ons lastig om met de druk om te gaan, waardoor er mogelijkheden ontstonden voor de GP Bulls. Na de 1-3 volgde ook vrij rap de 2-3. Gedurende de hele wedstrijd werd er veel afgefloten door de scheidsrechters. Helaas leidde het bij ons tot een optelsom en werd hiermee ook gechargeerd. Het gevolg was een gele kaart en dus een ondertal situatie van maximaal 2 minuten. In deze tijdsspanne brachten de GP Bulls de stand op 3-3. Hierna lukte het om ons te herpakken en er nog een goed aanval uit te persen wat in de verdiende 4-3 resulteerde. In de korte tijd daarna is deze stand op het scorebord blijven staan. Het seizoen was dus goed begonnen. 

Tegelijkertijd met de wedstrijd van E1 werd de eerste wedstrijd van het 2de team op het andere veld afgewerkt tegen de Black Scorpions uit Limburg. Het beloofde voor aanvang al een moeilijke wedstrijd te worden, omdat dit team de favoriet is in de Overgangsklasse. Daarnaast misten we helaas een belangrijke speler bij het 2de team. Er is voor gekozen om zeer compact te spelen om de tegenstander zoveel mogelijk te frustreren en vanuit de organisatie speldenprikken uit te delen. Ondanks de maximale prestatie was de ruststand 0-7. In de tweede helft was de concentratie niet meer optimaal en was de eindstand 0-15. Het is moeilijk om na zo'n uitslag positief te zijn/blijven. Desondanks heeft het team het maximale eruit gehaald.

De tweede wedstrijd van het 1ste team was tegen Upward. Deze wedstrijd verloopt meestal zeer moeizaam. In principe hadden we de wedstrijd goed onder controle. Bij rust was er een voorsprong van 1-0 door een doelpunt van Kamal. Vlak na rust waren er problemen met de rolstoel van Sjoerd. Na een periode van geen actie in het veld besloot Kamal om de bal uit te spelen, zodat er een oplossing kon komen voor deze patstelling. Tot ieders grote verbazing besloot één van de scheidsrechters dit te bestraffen vanwege spelbederf. Hoe men er ook naar kijkt, is er niks negatiefs uit deze actie van Kamal te halen. Het levert eerder een positieve bijdrage,  daar de wedstrijd daarna weer kan 'aanvangen' gezien de genoemde patstelling op dat moment. Kamal moest er voor 2 minuten uit en in deze tijd kwam Upward op gelijke hoogte. In het vervolg van de wedstrijd was het kwaad geschied en verloren we de wedstrijd uiteindelijk met 1-2. Het goed verzorgde spel van Upward mag ook zeker genoemd worden.

Op het andere veld werd wederom tegelijkertijd de tweede wedstrijd van E2 gespeeld tegen Upward E2. Aan het begin van de wedstrijd kwamen we verrassend snel op voorsprong door een slim doelpunt van Reza. Het lukte om langere tijd onze huid duur te verkopen. Helaas kwamen we naar gelang de wedstrijd vorderde op verschillende vlakken te kort. De eindstand was 1-9.

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com