E-hockey fotosalbum

Competitiedag 5: Rotterdam 18-03-2017

Op 18 maart was het onze beurt om een competitiedag te organiseren in Rotterdam. In de voorbereiding van zo’n dag moet er heel wat gebeuren. Dankzij de enorme inzet van een aantal vrijwilligers kunnen we wederom terugkijken op een goed georganiseerde dag. Helaas was het niet gelukt met de gemeente een regeling te treffen wat betreft het parkeren, maar voor de rest liep alles ‘op rolletjes’.

Bij E2 moest Nlunga deze wedstrijden helaas van de kant toekijken, omdat hij de dag ervoor een ingreep moest ondergaan of zoals hij het zelf mooi uitdrukte:”Ik moet even opnieuw opgeladen worden.” Desondanks was hij dus wel aanwezig om zijn team vanaf de zijlijn in woord en gebaar te ondersteunen. Zijn gemis in het veld was zeker wel te merken, maar het team pakte het goed op. De eerste wedstrijd was tegen Kampong. Het team heeft genoeg kwaliteiten in huis om van een aantal directe concurrenten te winnen, maar dan moet alles echt kloppen. Het is lastig om gedurende een hele wedstrijd de concentratie vast te houden. Deze wedstrijd werd uiteindelijk met 2-5 verloren. De ervaring van Minas bij de tegenpartij speelde een bepalende rol in dit verlies. Er waren zeker wel mogelijkheden om tot een beter resultaat te komen. De volgende keer zullen we het anders moeten doen.

De tweede wedstrijd van De Pont E2 was tegen Upward E2. De wedstrijden tegen deze opponent zijn altijd heel close. Helaas valt het vaak uit in ons nadeel. Vrij snel kwamen we met 2-0 voor. Door eigen fouten werd deze voorsprong onnodig weggegeven, want op dit niveau wordt dat nou eenmaal afgestraft. Met de beslissingen van de arbitrage waren we ook niet helemaal gelukkig. Onze eigen fouten en daarbij die van de arbitrage hebben ons de das omgedaan. Tijdens deze wedstrijd heeft Wouter het team bijgestaan als coach waar het team heel blij mee was.

Het 1ste team speelde eerst tegen Gidos Screamers. In het begin verliep de wedstrijd nogal stug. Halverwege de eerste helft kwamen we op voorsprong en daarna begon het te lopen: heel snel werd liep de stand op naar 5-0. Daarna hebben de Zuiderburen de tactiek omgegooid, waardoor wij er niet meer doorheen kwamen. Tegen het einde van de eerste helft scoorden zij ook 2 keer. In de tweede helft zijn we weer goed van start gegaan en hebben we nog een aantal doelpunten gemaakt. De wedstrijd werd goed uitgespeeld tegen dit altijd lastig te bespelen team. Bij het laatste fluitsignaal stond er een score van 9-3 op het bord.

De volgende wedstrijd was tegen E-Team uit Emmen. We kwamen rap 1-0 voor, maar de gelijkmaker lag er ook snel weer in. De tegenstander speelde vandaag heel goed en bij ons ging er in de verdediging heel wat mis. Doordat de posities niet goed werden bezet, kreeg Emmen teveel mogelijkheden om te schieten. Onze pech was dat kleine Tim, die niet meer zo klein is, vandaag zeer scherp was. Bijna elk schot wat van zijn stick af kwam, ging in het uiterste hoekje van de goal. Daarentegen gingen onze schoten bijna allemaal op de paal of net naast. Toen er nog minder dan 10 minuten te spelen waren in de tweede helft zijn we vol erop geklapt. Al heel snel werd het 3-3. In plaats van daarna even de rust te pakken, zijn we op dezelfde manier doorgegaan. Emmen maakte toen de 4-3 en direct daarna scoorden wij de gelijkmaker vanaf de aftrap. Vanaf de kant werd er flink meegeleefd en was het kabaal in het veld goed te horen. Kort voor tijd werd het helaas 4-5 voor Emmen en in de laatste seconden ook nog 4-6 wat ook de eindstand was. Door dit verlies is het kampioenschap bijna uit zicht.

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com