E-hockey fotosalbum

Competitiedag 6: Amsterdam 29-04-2017

Competitiedag 6: HK/OK E-hockey in Amsterdam – door Kamal Tahtahi (E1) en Bob Götz (speler E2)


Het was weer tijd voor een competitiedag hoofdklasse/overgangsklasse, ditmaal in 020. Voor zowel E1 als E2 beloofde het een zware dag te worden met elk 3 wedstrijden op het programma. De wedstrijden van onze teams waren allemaal gelijktijdig met elke keer een ´pauze´ van twee wedstrijden ertussen. In deze tijd konden de stoelen opgeladen worden (en afkoelen), wat ook nodig was met zo´n vol schema. De eerste wedstrijd voor E1 was tegen Push uit Breda. De wedstrijd kwam voor ons al snel op gang. Na het eerste doelpunt werd de voorsprong langzaam uitgebreid met uiteondelijk een degelijke eindstand van 9/0 op het scorebord.

De eerste wedstrijd van E2 begon vroeg om 11 uur tegen Kampong. Doormiddel van een stroef wakker wordend begin stonden we vrij snel 2-0 achter. Dit is door goede focus en teamwork nog voor rust omgezet naar een 2-2 ruststand. De tweede helft is er een om snel te vergeten: niks lukte en het liep niet lekker. Uiteindelijk verloren we met 6-2.

De volgende wedstrijd van E1 was tegen Upward, wat altijd een lastige tegenstander is. Op de een of andere manier spelen ze tegen ons altijd op hun best. Na een snelle voorsprong werd het al gauw 1-1. Na een gelijkopgaande strijd was de ruststand 2/1 in het voordeel van Upward. In de 2de helft kwam Upward ook op 3-1, maar na enige tijd maakte Kamal de aansluitingstreffer. Het was ook vooral De Pont wat de wedstrijd probeerde te maken en Upward, helemaal na de voorsprong, vooral op de counter aan het spelen was. Een kleine 3 minuten voor tijd tikte Sjoerd een breedtepass lekker binnen, waardoor er een gelijke stand van 3-3 op het scorebord terecht kwam. Kort daarna werd het 4-3 door een afstandschot door Rodi via de keeper 4-3 voor Upward. In de laatste 2 minuten was het voor ons vol gas. Met nog een halve minuut te spelen, maakte Sjoerd op bijna identieke wijze als het derde doelpunt de gelijkmaker. Hiermee werd ook de einsdtand bepaald. Mischien waren we deze wedstrijd veel te sportief, daar wij heel vaak de wedstrijd lam hebben gelegd vanwege mankementen aan de stoelen van de tegenstander.

Na een pauze van 2 uur was het voor E2 tijd voor de wedstrijd tegen Upward E2. In de eerste helft kwamen we erachter dat de bal niet onder de stoel van de keeper door kon. In de rust is dit gemeld bij de scheidsrechters en de keeper mocht het veld niet meer in tot dit opgelost was. Helaas stonden we bij rust al 3-0 achter. Nu stonden we met een man meer in het veld, omdat de keeper niet vervangen mocht worden. De tegenstader had vanwege die reden een veldspeler in het doel gezet. Nadat we de 3-2 scoorden kwam de keeper van de tegenstander terug in het veld. Er werd veel druk gezet van onze kant, maar uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met 4-3. Deze wedstrijd hadden we een nieuwe coach namelijk Niek Vink. Dit vond het team erg fijn en het verschil was gelijk merkbaar.

De laatste wedstrijd deze dag was tegen E-team uit Emmen. De laatste wedstrijd tegen deze tegenstander ging nog verloren, waardoor we nu extra gewaarschuwd waren. Het was niet de bedoeling om nog een keer verrast te worden. Deze wedstrijd werd dan ook continu de controle gehouden. Ondanks het goede spel van Emmen hebben we elke keer voor gestaan. Het resultaat was een 7-4 winst. Bleef de vraag: ”Waarom ging het de vorige keer zo mis.”

Bij de derde en laatste wedstrijd van E2 tegen Somival was het team we gebrand op de winst. Er werd meteen begonnen met hoog druk zetten en bij de rust stonden we 3-0 voor. Na de rust gingen we verder en hebben we gewonnen met 8-1, waarin ik zelf ook een doelpuntje maakte. Al met al waren we dik tevreden over het spel van de laatste twee wedstrijden, maar niet over het aantal punten dat mee naar huis ging.

Nu wachten op de volgende en laatste speelronde in Arnhem.

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com