E-hockey fotosalbum

Competitiedag 1: Stadskanaal 30-09-2017

Competitiedag 1: HK/OK E-hockey in Stadskanaal – door Kamal Tahtahi (E1) en Nlunga Nijanda (E2)

De eerste competitiedag is weer achter de rug. Ook dit seizoen moesten de meeste teams een flinke afstand afleggen richting Stadskanaal. Op deze dag moesten E1 en E2 twee wedstrijden spelen in respectievelijk de Hoofdklasse en de Overgangsklasse. Voor E1 stonden de GP Bulls en Upward E1 op het menu, wat dus een zware dag beloofde. Push E2 en Upward E2 waren de tegenstanders voor ons tweede team. 


GP Bulls - De Pont E1:
We begonnen zeer voortvarend met een snel doelpunt. Nadat de bal over de rechter kant opgebracht werd, reed Sjoerd vanaf de linkerkant naar binnen. De bal werd breed gelegd en Sjoerd schoot 'm strak binnen. Daarna liepen we uit naar 3-0 met zowel in de aanval als verdediging erg sterk spel. Bij het derde doelpunt ontstond er door een block van Maud een opening in het midden van het veld, waar Kamal met een geplaatst afstandsschot van kon profiteren.
Via een 'rollertje' van Şeref kwamen we op een 4-0 voorsprong. Dennis deed voor de Bulls vlak voor rust wat terug met een strakke bal in de verre hoek. 
Aan het begin van de 2de helft werd het heel snel 4-2. Gelukkig konden wij door een super snel uitgevoerde combinatie over meerdere schijven kort daarna op 5-2 komen. In het vervolg van de wedstrijd lukte het om elk doelpunt van de Bulls, waarmee ze op 2 doelpunten van ons kwamen, direct te pareren met een doelpunt. Het lukte om elke keer onder de druk uit te komen door de goede blocks van Maud en pascal achterin het veld in combinatie met het goed aanbieden aan de zijkanten. Hierdoor ontstonden een handvol zeer mooie uitgevoerde aanvallen en werd deze wedstrijd met 7-4 gewonnen. 

Upward E1 - De Pont E1:
Het strijdplan tegen Upward was gelijk aan die van tegen de GP Bulls. Helaas begonnen we deze wedstrijd veel minder geconcentreerd en stonden we snel 0-2 achter. Şeref pikte daarna een afvallende bal goed op en schoot die van afstand strak en onhoudbaar in het doel, waardoor het gat verkleind werd. In de eerste helft volgde ook nog een snelle aanval, waarmee we langszij kwamen. Vlak voor rust lukte het ook nog om op voorsprong te komen en was de ruststand dus 3-2 in ons voordeel. In het verloop van de 2de helft volgde de mooie aanvallen elkaar rap op, maar waren we niet altijd even scherp in de afronding. Şeref had weer een enorme poeier in gedachte zoals in de 1ste helft, waardoor de keeper van Upward flink optrok in het doel. Şeref raakte de bal heel 'subtiel', waardoor deze rustig achter de keeper het doel in rolde. Daarna maakte Kamal een solo en werd er een overtreding op hem gemaakt. De scheidsrechter floot niet en dat was in ons voordeel, want in het vervolg van de actie rolde de bal binnen. Er volgden nog een aantal uitgespeelde aanvallen met wederom goede blocks van achterruit, wat één doelpunt opleverde. Aan het eind scoorde Simon van Upward nog een keer tegen tijdens een overtalsituatie: Maud had namelijk geel gekregen. Deze zware straf was niet op z'n plaats. De 6-3 eindstand was een zeer terechte uitslag. 

HK D1 HK D1

Push E2 - De Pont E2:
We begonnen met Maaike, Nlunga, Reza, Bob en Ferry in het veld. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op, maar door 2 ongelukkige momenten aan onze kant, kwam Push 2-0 voor. Kort daarna maakte Ferry de 2-1, wat zijn eerste doelpunt voor De Pont betekende. Even later kregen we een shootout mee, maar die werd onterecht wegens het terughalen van de bal afgefloten. In de laatste paar minuten van de eerste helft kwam Marc erin voor Nlunga en maakte hij kort daarna de 2-2. In de tweede helft ging het zeer gelijk op. Zij maakten de 3-2 , waarna wij weer op gelijke. Even later op kwamen we door 2 goals van Marc op voorsprong. De laatste 5 minuten van de wedstrijd gingen we op balbezit spelen, maar door een aantal keer onnodig balverlies werd het nog heel spannend. De eindstand was 4-3 in ons voordeel.

Upward E2 - De Pont E2
Deze wedstrijd begonnen we met Maaike, Zykal, Marc, Bob en Ferry in het veld. We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen vrij snel op een 1-0 voorsprong door een goal  van Marc. Door de mindere communicatie achterin kwamen zij een aantal keer 1-op-1 met de keeper, waaruit ok de gelijkmaker viel.  Dankzij het goede optreden van Maaike heeft kwamen we niet achter te staan. Korte tijd later maakte Marc de 2-1. Halverwege de tweede helft kwam Reza voor Zykal in het veld. Daar zij moesten komen, kregen wij meer ruimte en maakte Ferry op aangeven van Marc vrij snel achter elkaar 3 goals. Zij gingen nog meer jagen, waardoor Ferry vrij gemakkelijk zijn vierde kon maken. De laatste 5 minuten van de wedstrijd kwamen Eric en Nlunga voor Maaike en Marc in het veld. Toen konden we alleen nog maar tegenhouden. Zij maakten nog een goal, maar wij wonnen met 6-2.

Beide teams hebben optimaal gepresteerd en nemen de volle buit mee terug naar Rotterdam. De volgende competitiedag is op 18 november in Eindhoven. Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com