E-hockey fotosalbum

Competitiedag 1: Schiedam 13-10-2018

Competitiedag 1: HK/OK E-hockey in Schiedam – door Kamal Tahtahi (E1) en Nlunga Nijanda (E2)

Vandaag was het aan Omnivereniging De Pont om het seizoen te openen met het organiseren van de eerste competitiedag. De Margriethal in Schiedam was de 'place to be' voor de HK/OK. De organisatie van deze competitiedag kwam wederom op de schouders terecht van Richard en Wil Goudswaard. Het opbouwen van de velden en de verdere inrichting van de sporthal begon om 9.30 uur. Met behulp van een aantal vrijwilligers was voor de aftrap van de eerste wedstrijden om klokslag 12.05 uur alles pico bello in orde.

We begonnen 5 minuten later dan gepland om stil te staan bij het overlijden van Marijke Sentges. Wil heeft de microfoon ter hand genomen en is er afgesloten met één minuut stilte ter nagedachtenis aan Marijke. Ze is een groot gemis voor familie, vrienden en de hele rolstoelhockey wereld. Marijke heeft samen met haar man jarenlang de club Evergeen on Wheels met hart en ziel draaiende gehouden. Daarnaast zijn zij de oprichters van stichting On Wheels. Over de jaren heen hebben zij het onder andere mogelijk gemaakt om voor mensen met een beperking rolstoelbussen, aangepaste caravans en aangepaste chalets te huren. Iedereen wist ze te vinden op dit gebied. Velen hebben hier veel plezier van gehad en dat zal ook zo blijven in de toekomst. Jarenlang hebben zij ook de competitieleiding van Regio West onder hun hoede gehad. Onze grote dank gaat uit naar deze parel van een vrouw.

Helaas hadden we te kampen met een grote ziekenboeg, waardoor de mogelijkheden voor wissels volledig ontbrak. Zykal, Maud en Erik hebben zich ziek afgemeld. Hierdoor waren er dus maar vijf spelers per team over. 

De Pont E1 - Push E1
Het was vandaag voor iedereen even wennen vanwege het toepassen van het puntensysteem dit seizoen in onze competitie. De eerste helft begon eerst even met aftasten, maar dat ging snel over in doortastend spel aan onze kant. De score werd vrij snel geopend en gedurende de wedstrijd gestaag uitgebouwd. Dankzij een aantal mooie combinaties en individuele acties stond er een ruststand van 7-0 op het scorebord. Push had ook een aantal mogelijkheden, maar die werden in de kiem gesmoord door een verdedigende actie op het laatste moment. In de tweede helft begon het moeizaam, maar dat veranderde snel nadat het doel weer gevonden was. De tweede helft ontwikkelde zich op dezelfde manier als de eerste. Het doel van de tegenstander werd met name door Sjoerd alleen iets makkelijker gevonden, waardoor er een einduitslag van 17-0 de boeken in is gegaan.

De Pont E1 - Gidos E1
Na een pauze van drie uur lang was het tijd voor onze tweede wedstrijd tegen Gidos. Na een rustig begin kwam Gidos halverwege de eerste helft 1-0 voor. Daarbij redde onze goalie Pascal in eerste instantie, maar zijn stoel blokkeerde bij de benodigde tweede actie. Pascal moest noodgedwongen het veld verlaten met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft om het technische mankement te verhelpen. Daar wij dus wegens ziekte deze dag zeer beperkt waren in het aantal spelers, moesten we door met 4 man. Desondanks lukt het ons om in deze 'shorthanded' fase gelijk te komen en vervolgens ook nog een voorsprong te pakken dankzij een solo actie en een goede combinatie. Vlak voor rust werd het nog 2-2, waarmee de ruststand bereikt werd. Gelukkig was vlak voor het begin van de tweede helft Pascal weer van de partij. Hij is overgestapt in een andere rolstoel en heeft daarin de wedstrijd uit kunnen spelen. In de tweede helft scoorde Kamal met twee bekeken schoten en kwamen we zodoende 4-2 voor. Aan het einde van de wedstrijd scoorde Gidos nog één keer, maar daar bleef het dan ook bij. 

De Pont E2 - Push E2
We begonnen goed met het zetten van druk op de bal en hielden zo de tegenstander ver van onze goal af. We kwamen vrij snel op voorsprong en breiden onze voorsprong uit dankzij een aantal mooie aanvallen. Door een aantal momenten van een gebrek aan scherpte in de verdediging konden zij ook twee keer scoren, waardoor het bij de rust 6-2 stond. De tweede helft had eigenlijk een soortgelijk verloop als de eerste. Wel had Push nu meer balbezit dan wij, omdat wij niet meer de felheid hadden om ballen af te pakken. Ondanks dat gegeven konden we nog 4 keer scoren en kregen nog een onnodige goal tegen. Uiteindelijk wonnen we met 10-3.

De Pont E2 - GP Bulls E2
Net als de eerste wedstrijd begonnen we goed. Door een mooie afstandschot van Ferry kwamen we snel op voorsprong. Mede door het goede samenspel tussen Marc en Ferry werd de voorsprong vergroot. Verdedigend ging het wel wat minder, doordat de dekking minder goed verzorgd was. We kregen ook een shootout tegen, omdat Maaike de goal verschoof. Voor deze actie kreeg ze een groene kaart. De shootout werd gemist door goed keeperswerk van Maaike. De tweede helft ging het verdedigend beter en we maakten nog  een aantal mooie goals. In de laatste 20 secondes kregen we nog een onnodige goal tegen. We wonnen de wedstrijd met 11-5.

Voor beide teams van De Pont was het zeker qua resultaten een optimale dag. Daarmee zijn de maximale punten thuis gepakt en gaan we vol vertrouwen de rest van het seizoen tegemoet. 

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com