E-hockey fotosalbum

Competitiedag 2: Eindhoven 10-11-2018

Competitiedag 2: HK/OK E-hockey in Eindhoven – door Kamal Tahtahi (E1) en Nlunga Nijanda (E2)

Vandaag stond de 3-veldendag op het programma, wat dus een zware dag betekende met de drie te spelen wedstrijden per team. De organisatie van deze dag was in handen van de GP Bulls en werd afgewerkt in het Indoor-sportcentrum te Eindhoven.

GP Bulls E1 - De Pont E1
De wedstrijd begon afwachtend van beide kanten. Vanuit een rebound lukte het Maud om van dichtbij het doel het passende tikje te geven voor de voorsprong. De GP Bulls kregen daarna ook een aantal kansen, maar de gelijkmaker bleef op dat moment uit door een aantal goede reddingen van Pascal en een beetje geluk aan onze kant speelde hierbij ook een rol. In de eerste heeft kwamen we ook nog 2-0 voor dankzij een goed doelpunt vanuit een scherpe hoek. Vlak voor rust kwamen de GP Bulls ook nog één keer tot scoren, waarmee de ruststand bereikt werd.
In de rust is er gewisseld bij de GP Bulls, waardoor ze in de tweede helft lastiger te bestrijden waren. Met een ongelukkig doelpunt voor ons en een mooie strakke bal van Dennis kwamen de GP Bulls 3-2 voor. Daarna hebben we getracht om meer druk te zetten, waardoor we soms teveel ruimte weg gaven. Desondanks maakten wij de gelijkmaker met een uitgespeelde aanval afgewerkt door Sjoerd. Aan het eind werd het nog wat tumultueus, maar aan de stand veranderde er niets meer.
2018-2019 D2 2018-2019 D2

E-Team Emmen E1 - De Pont E1
Tegen Emmen ging het al vrij snel crescendo voor ons. We hadden eigenlijk niet verwacht dat het op deze manier zou verlopen gezien de duels in de afgelopen seizoenen. Dankzij individuele acties en goede combinaties met behulp van bloks werd de snelle voorsprong gestaag uitgebreid. Hierbij schoot Sjoerd de geboden kansen zowat vanuit elke hoek binnen. Aan het einde van de wedstrijd was de concentratie bij ons een stuk minder aanwezig en strafte Emmen dat twee keer af. Met de eindstand van 12-4 zijn we uiteraard zéér tevreden.
2018-2019 D2 II 2018-2019 D2 II

De Pont E1- Upward E1
Aan het begin van deze wedstrijd, eigenlijk de gehele eerste helft, kon je duidelijk merken dat we er al twee op hadden zitten. Nadat we 0-1 achter kwamen te staan, lukte het om snel op gelijke hoogte te komen en een voorsprong te pakken. Gedurende de eerste helft bleef het lastig om als team ‘goed te staan’. Bij de rust was de stand 6-4 in ons voordeel. Voor de tweede helft hebben we de tactiek aangepast om meer rust te creëren in ons spel. Gezien het wedstrijdbeeld in de tweede helft was dat een goede keuze: er werden namelijk weinig kansen meer 'weggegeven' en de voorsprong werd flink uitgebreid naar een 20-6 einduitslag.


Upward E2 - De Pont E2
De eerste wedstrijd tegen Upward E2 begonnen we met Maaike, Bob, Reza, Marc en Ferry. We begonnen heel goed aan deze wedstrijd en kwamen snel 2-0 voor. Door balverlies van ons maakte Upward met een goed afstandsschot de 2-1. In het vervolg stonden we goed te verdedigen en kregen ze weinig kansen. Door goed samenspel maakten we de 3-1 en hadden we een kleine buffer. Aan het einde van de eerste helft kregen we nog een aantal goede kansen die we niet wisten af te werken. In de tweede helft zijn er twee wissels toegepast: Nlunga erin voor Reza en Erik voor Maaike. In de tweede helft gingen we eigenlijk gewoon door met wat we in de eerste helft deden. Zij gingen wel aanvallender spelen, maar verdedigend stonden we goed. Aanvallend kregen we juist meer ruimte, waardoor we konden uitlopen qua score. We bleven goed en geconcentreerd spelen en scoorden nog een paar goals, waardoor het uiteindelijk 9-1 werd.
2018-2019 E2 D2 I  2018-2019 E2 D2 I

Black Scorpions E1 - De Pont E2
De tweede wedstrijd tegen Black Scorpions E1 begonnen we met Maaike, Bob, Reza, Marc en Ferry. We begonnen heel scherp aan de wedstrijd en kwamen verrassend al vrij snel 2-0 voor. Zij kwamen met wat geluk terug tot 2-1 en creëerden voor de rest weinig kansen. Door goed samen spel maakten we de 3-1. Daarna kregen we twee opgelegde kansen, maar die maakte we helaas niet af. Kort daarna scoorden de Black Scorpions vrij snel twee keer achter elkaar. Aan het einde van de eerste helft scoorden zij nog een keer, waardoor we bij de rust tegen een 3-4 achterstand aankeken. In d rust is er geen wissel toegepast en begonnen we de tweede helft met hetzelfde vijftal. De tweede helft was maar net begonnen of we kregen al een goal tegen. We speelden best goed, maar we maakten net als in de eerste helft de kansen niet af. Bij elke gemiste kans, vloeide het vertrouwen zienderogen een beetje weg. Desondanks bleven we doorgaan in de hoop het momentum te laten verschuiven in ons voordeel. Het lukte ons om nog twee keer te scoren, maar elk door ons gescoord doelpunt werd meteen gepareerd met een tegendoelpunt. Uiteindelijk werd er met 5-7 verloren.

Kampong E1 - De Pont E2
De derde wedstrijd tegen Kampong E1 begonnen we met Maaike, Bob, Nlunga, Marc en Ferry in de basis. De wedstrijd ging aardig gelijk op. We kwamen weer goed op voorsprong, maar kort daarop maakte Kampong de gelijkmaker. Ondanks dat de vermoeidheid zijn tol begon te eisen, lukte het ons toch om weer voor te komen. Kampong strafte een fout in onze verdediging genadeloos af, wat wederom resulteerde in een gelijkmaker. Aan het einde van de eerste helft kwam Reza erin In plaats van Nlunga en scoorden we nog voor het einde van de eerste helft. In de tweede helft gingen zij vol in de aanval, waardoor we moeilijk van onze eigen helft af kwamen. De communicatie in het veld liep niet meer en zij scoorden toch weer de gelijkmaker. In de ultieme slotfase van de wedstrijd kregen we nog een hele grote kans om de wedstrijd te winnen, maar de bal lag nog minder dan 2 seconden te laat in het doel: eindstand 3-3.
2018-2019 E2 D2 III 2018-2019 E2 D2 III


Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com