E-hockey fotosalbum

Competitiedag 3: Roermond 01-12-2018

Competitiedag 3: HK/OK E-hockey in Roermond – door Kamal Tahtahi (E1) en Nlunga Nijanda (E2)

De Pont E1 - Upward E1
In de wedstrijd tegen Upward wilden we graag anders beginnen dan de vorige competitiedag. Toen kregen we het niet voor elkaar om achterin solide te staan. Helaas gebeurde in deze wedstrijd precies hetzelfde en brak Upward minimaal net zo vaak door onze achterhoede als dat wij kansen konden creëren. Ondanks de vele kansen voor Upward kwamen wij op een 1-0 voorsprong. Dit werd al snel tenietgedaan door de verdiende gelijkmaker. Niet lang daarna kreeg Rodi een gele kaart met als gevolg een 'powerplay' situatie voor ons. Met dit voordeel lukte het om snel weer een doelpunt te maken, waarna Rodi weer het veld mocht betreden. Niet lang daarna werd er wederom gefloten voor een overtreding en was er van tevoren een time-out aangevraagd. Toen de teams afzonderlijk van elkaar bij hun coach zaten om te bespreken hoe de wedstrijd verder aangepakt zou worden, werd Rodi verzocht om bij de scheidsrechters te komen. Daarbij werd Rodi tot zijn grote verbazing een rode kaart voorgehouden en moest hij direct het veld verlaten. Na de nodige tumult werd de wedstrijd hervat en moest Upward het einde van de eerste helft alsmede de complete tweede helft met een man minder spelen. In het vervolg van de wedstrijd stapelden de kansen zich voor ons op en werd er flink gescoord. Uiteindelijk werd er met ruime cijfers gewonnen, maar was het spel van onze kant niet goed verzorgd. Daarbij konden we door de rode kaart niet meer echt spreken van een wedstrijd, wat het daarvoor wel degelijk was. Het scorebord stond op 19-2 aan het einde van de wedstrijd. 

E-Team Emmen E1 - De Pont E1
In onze tweede wedstrijd van deze dag was het ook de doelstelling om er meteen te staan, maar dat liep toch even anders. Direct na de eerste bal uit kreeg Emmen een enorme kans. Desondanks lukte het ons om als eerste te scoren. In het vervolg van de eerste helft lukte het niet om orde op zaken te stellen in de verdediging. Nadat Emmen op gelijke hoogte wist te komen, lukte het ze ook met een aantal mooie doelpunten van Tim om gedurende de resterende tijd van deze helft de voorsprong uit te breiden. In de laatste minuten kwamen we terug tot een 3-5 achterstand. Aan het begin van de tweede helft was het weer gelijk raak voor Emmen, wat meteen een tegenvaller was voor ons. Het spelbeeld veranderde niet in ons voordeel, omdat we het niet voor elkaar kregen om het tij te keren. Het verschil in cijfers kon Emmen goed vasthouden. De winst met 8-5 voor Emmen was verdiend.
D3 Em 1 D3 Em 2

De Pont E2 - Push E2
De eerste wedstrijd tegen Push begonnen we met Maaike, Nlunga Bob, Marc en Ferry. In het begin van de eerste helft ging het aanvallend een beetje stroef. We konden de gaten in hun verdediging niet vinden, maar op een gegeven moment gingen Marc en Ferry meer combineren door de betere passes. Op die manier speelden we hun verdediging uit elkaar en scoorden we twee keer vrij snel achter elkaar. In de verdediging stonden we goed gepositioneerd en werd er goed gecommuniceerd, waardoor Push weinig tot geen kansen kreeg. Door snelle uitbraken scoorden we nog twee keer met als resultaat een 4-0 voor ruststand. In de tweede helft verving Erik Maaike op doel. Push voerde ook een wissel door met een speler uit het eerste team. We wisten dat het moeilijker ging worden en kozen ervoor om het balbezit te koesteren. “Als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren.” Ze gingen vol op de aanval spelen, maar verdedigend stond het bij ons goed en zaten we overal tussen. Door weer twee snelle uitbraken scoorden we nog twee keer en wonnen we met 6-0.

Kampong E1 - De Pont E2
De tweede wedstrijd tegen Kampong begonnen we met Maaike, Reza; Bob, Marc en Ferry in de basis. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. We kregen een aantal kansen, die we niet afmaakten. Uiteindelijk kwamen we wel op voorsprong,  maar door een onnodige fout in de verdediging maakte Kampong weer gelijk. Daarna werden we een beetje slordig door verkeerde passes en leden we veel balverlies. Ondanks deze slordigheden lukte het om wederom een voorsprong te pakken. maar ook deze was van korte duur. Met enig fortuin en een fout van de arbitrage scoorde Kampong de 2-2 en dat was de ruststand. In de tweede helft was het eigenlijk hetzelfde beeld: we kregen een legio aan kansen, ballen eindigend op de paal en ballen die net door de keeper werden tegengehouden. Kampong kreeg maar één goede kans en die poging ging voor het doel langs. Door de wegtikkende tijd gingen we geforceerd op zoek naar een doelpunt om de drie punten te pakken. Hierdoor werd ons spel slordig door te passen en te schieten terwijl het niet kon. In de laatste 2 minuten van de wedstrijd scoorden we toch de zeer gewilde goal en waren daar erg blij. Daarna kregen we iets meer ruimte om er nog een bal in te prikken. Daarmee werd de eindstand van 4-2 in ons voordeel bepaald.

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com