E-hockey fotosalbum

Competitiedag 4: Hoogeveen 19-01-2019

Vandaag is het voor iedereen afreizen naar het hoge noorden voor de competitiedag van E-Team Emmen. Dit keer is het géén Stadskanaal, maar het iets dichterbij gelegen Hoogeveen. Voor alle teams staan er twee wedstrijden op het programma.

De Pont E1 - Gidos
In de eerste wedstrijd tegen onze Vlaamse vrienden was het uiteraard zaak om de punten te pakken. Bij ons was Maud helaas afwezig en was Sjoerd wel aanwezig, maar was hij flink beroerd. Zoals eerder in het seizoen heeft Reza de plek van Maud ingenomen. Gidos moest het stellen zonder Björn vanwege een schorsing. Het begin verliep op verschillende vlakken van onze kant niet al te vlotjes. De van tevoren afgesproken opdrachten kwamen niet goed uit de verf op het veld. We konden elkaar moeizaam vinden in de combinatie voorin, waardoor er niet veel kansen werden gecreëerd. Bij de rust was er wel een voorsprong om op te bouwen voor de 2e helft. In het vervolg na rust lukte het wel om ons spel te verbeteren door de druk te vergroten op de tegenstander en de combinaties kwamen beter op gang. Op deze manier liepen we aardig uit en kwamen we tot een winst van 12-2. We wisten allemaal wél dat het in de volgende wedstrijd tegen de GP Bulls allemaal een stuk beter moest.

GP Bulls E1 - De Pont E1
In de wedstrijd tegen de GP Bulls begonnen we met dezelfde opstelling als de eerste wedstrijd. Nadat de Bulls de tos hadden gewonnen, namen zij de bal uit aan het begin van de wedstrijd. De eerste 10 minuten hadden zij bijna volledig balbezit zonder (echt) gevaarlijk te worden. De paar momenten dat wij de bal veroverden, waren we deze binnen korte tijd weer kwijt. Halverwege de eerste helft kwamen de GP Bulls op voorsprong. In het vervolg van de eerste helft namen wij het initiatief over en kwamen wij tot de beste kansen. In eerste instantie konden we hier niet van profiteren, maar werd dat later in de eerste helft rechtgezet. Twee van deze aanvallen in de vorm van snelle uitbraken werden door Sjoerd verzilverd, wat een ruststand van 2-1 in ons voordeel tot gevolg had. In de 2e helft ging het over en weer qua spel, maar konden wij toch gevaarlijker worden. Nadat de Bulls op gelijke hoogte kwamen, lukte het ons om weer een minieme voorsprong te pakken. De Bulls herpakten zich weer rap met een snelle gelijkmaker als resultaat. In het vervolg van de wedstrijd werd alles nog meer tegen ons gefloten. In de omschakeling lukte het om Sjoerd meerdere malen één op één te krijgen tegen de Bulls en ging hij zijn directe tegenstander voorbij. Op het moment dat hij vrij voor de keeper stond, werd er tot twee keer toe een zware overtreding op hem gemaakt. In plaats van twee shoot-outs (en meer) kregen wij de beslissingen tegen. Bij de tweede situatie kreeg Sjoerd tot overmaat van ramp zelfs een gele kaart en scoorden de Bulls de 4-3 om daarmee voor te komen. Bij dit doelpunt werd het doelgebied ruim binnengetreden met de stick. Ondanks het vrije zicht werd dit niet waargenomen door de arbitrage van dienst. Het kan weleens tegen zitten met de beslissingen, maar in dit geval praten we over een andere orde. In de laatste seconden maakten we nog de gelijkmaker, maar ook dat mocht geen doorgang vinden. Nadat er een gebaar werd gemaakt voor het toekennen van een doelpunt ontstond er meteen daarna onduidelijkheid hierover. Uiteindelijk werd het doelpunt blijkbaar niet meegenomen in de einduitslag. Hiermee kregen de Bulls de drie punten letterlijk mee naar huis.

De Pont E2 - GP Bulls E2
Bij ons tweede team was helaas Maaike afwezig vanwege ziekte. In de wedstrijd tegen het tweede van de GP Bulls begonnen we in de zone met Erik op doel, Marc in de verdediging, Bob en Reza aan de buitenkanten en Ferry op kop. In het begin werd er nogal 'slapjes' aangepakt, terwijl er juist felheid getoond moest worden. Na een kleine acht minuten werd de bal goed naar het midden teruggelegd door Marc en maakte Ferry het openingsdoelpunt met een geplaatst schot. Vijf minuten later maakte Marc in de omschakeling het 2e doelpunt. Vrijwel direct daarna volgde de 3-0 van Ferry. Er werd een time-out aangegrepen om een omzetting te doen. Er moest meer druk gezet worden door een 1-1-2 opstelling in de hoop het vuurtje in de ogen van onze spelers aan te wakkeren. Het lukte niet om dit in het restant van de eerste helft nog te bewerkstelligen. In de rust is er nogmaals aangekaart om dit op juiste wijze op te gaan pakken voor de tweede helft om zelf niet te gaan verzaken. Het was zeker niet aan dovemansoren gericht. Kort na rust werd Nlunga ingebracht en die gooide het achterin helemaal dicht, zodat de rest er vol op kon met z'n drieën. In het tweede bedrijf van de wedstrijd lukte het veel beter om onze wil op te leggen aan de tegenstander en waren er mooie aanvallen te zien. Daarnaast waren er ook mooie individuele acties en werden de kansen goed afgemaakt. Na een matige eerste helft werd dat in de tweede helemaal rechtgezet en werd er met 11-0 gewonnen.

De Pont E2 - Upward E2
De tactiek waarmee we de eerste wedstrijd zijn beëindigd, hebben we bij aanvang van de tweede doorgezet. We zijn dus meteen meer druk gaan zetten op de tegenstander om zelf vanaf het eerste fluitsignaal het spel te dicteren. Het verschil was duidelijk te merken. Het wedstrijdverloop verliep voor ons naar wens dankzij goed positiespel met mooie combinaties en idem doelpunten als resultaat. Aan het begin van de tweede helft hebben we dezelfde wissel toegepast als in de vorige wedstrijd: Nlunga kwam erin voor Reza. Het spelbeeld verliep op dezelfde manier als in de eerste helft, maar dat konden we niet de hele tweede helft volhouden. Upward werd ook gevaarlijker bij balbezit en konden hiervan profiteren. Al met al was dit over het geheel een knappe wedstrijd van ons en was de winst met 8-3 verdiend.

Na deze dag staat De Pont E2 op een 2e plek in de Overgangsklasse met een kleine achterstand van twee punten op de Black Scorpions. De titelstrijd gaat hier duidelijk tussen ons tweeën en we maken er beiden net zoveel kans op. Het geeft wederom aan hoe we gegroeid zijn met dit team.

Helaas is het verhaal bij het 1e team een stuk minder rooskleurig na het debacle van de wedstrijd tegen de GP Bulls. De verdiende 3 punten zijn ons afgenomen, waardoor we niet eerste op doelsaldo staan in de Hoofdklasse. In plaats daarvan is de beslissing voor het kampioenschap (zo goed als) al gevallen. Zeer spijtig en ook heel pijnlijk voor de sport dat het op deze manier moet gebeuren. We gaan het seizoen zo goed als kan uitspelen: jammer dat het voor spek en bonen is...

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com