E-hockey fotosalbum

Competitiedag 5: Ulvenhout 09-03-2019

Competitiedag 5: HK/OK E-hockey in Ulvenhout – door Kamal Tahtahi (E1) en Nlunga Nijanda (E2)

Het overgrote deel van onze spelers kon vandaag lekker uitgeslapen richting Ulvenhout voor alweer de vijfde competitiedag van het seizoen. Voor beide teams stonden er twee wedstrijden op het programma, die helaas gelijktijdig ingepland waren. We hadden in de voorbereiding naar deze dag te maken met een ziekenboeg, waardoor we flink in de rats zaten over de bezetting van de teams. Gelukkig konden de desbetreffende spelers er op karakter wel bij zijn en dat was zwaar, maar wél de moeite waard gezien de resultaten. 

De Pont E1 - Push E1 
Deze wedstrijd begin als een schaakspel, waarbij de stukken vooral hun eigen vakje probeerden te beschermen. Push maakte het ons lastig om het balbezit over te nemen door een redelijk ondoordringbaar scherm op te trekken. In de eerste 7 minuten waren er aan beide kanten geen echte kansen op te merken. Door een individuele actie van Sjoerd kwamen we voor te staan. Daarna lukte het wel beter om de druk op te voeren en werd het voor Push lastiger om lang aan de bal te blijven. Kort na het eerste doelpunt volgde ook de tweede vrij snel door een goede verovering van de bal en werd dit balverlies van Push optimaal benut. Bij de rust was de stand 5-1.
In het tweede bedrijf werd ons spel over het geheel steeds beter. We hadden de verdediging volledig dichtgetimmerd en in de aanval hadden we meerdere mooie combinaties, die ook op fraaie wijze werden afgewerkt. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 10-1 winst. 

E-Team Emmen E1 - De Pont E1 
Na de vorige wedstrijd tegen Emmen, wat voor ons niet goed was afgelopen, was het nu belangrijk om géén vrije schoten weg te geven. Vanaf de start gaven zowel wij als Emmen weinig weg. Na een 1-0 voorsprong kwam Emmen in de eerste helft toch nog met 2-1 voor. Na een time-out lukte het om de verdediging weer dicht te metselen en voor rust nog op 2-2 te komen. De tweede helft verliep voor ons een heel stuk voorspoediger: in de verdediging werd weinig weggegeven, in de aanval werden de snelle combinaties frequenter en waren er sterke individuele acties met een serie doelpunten als resultaat. 
De wedstrijd werd gewonnen met 9-3, waarmee ook deze 3 punten mee naar huis gingen. 


Black Scorpions E1 - De Pont E2
Opstelling: Erik, Reza, Bob, Marc en Ferry.
De eerste helft begonnen we meteen goed aan de wedstrijd, wat al vrij snel resulteerde in een 1-0 voorsprong. Door een snelle uitbraak van de Black Scorpions, waar we van tevoren voor waren gewaarschuwd, scoorden zij de gelijkmaker. Daarna werden we een korte periode onder druk gezet en creëerden zij een aantal kansen. Door goed verdedigend werk van het hele team lukte het ze niet om er compleet doorheen te komen. Door een perfect uitgevoerde counter en goed samenspel tussen Marc en Ferry scoorden we de 2-1. De wedstrijd ging daarna gelijk op met kansen over en weer. Helaas lukte het wederom niet om de voorsprong vast te houden en kwamen ze langszij. Het lukte ons om een tandje hoger te schakelen met als gevolg twee doelpunten, waarmee we een gaatje sloegen en er een ruststand van 4-2 bereikt werd. In de rust is er afgesproken om op balbezit te spelen en zodoende de voorsprong te consolideren. Door onoplettendheid in onze verdediging aan het begin van de tweede helft scoorden ze de 3-4. Meteen daarna gingen we spelen zoals we hadden besproken in de rust: spelen op balbezit, geduldig blijven, niet forceren en daarmee dus het juiste moment afwachten. Met deze goed uitgevoerde tactiek liepen we uit naar een 3-6 voorsprong en was er niks aan de hand. Nadat de scheidsrechter een tegendoelpunt goedkeurde, die overduidelijk te hoog was, waren we nogal de weg kwijt. Kort daarna werd het gat ook nog teruggebracht naar één doelpunt verschil. Ons spel werd onrustig en te geforceerd, wat veelvuldig balverlies in ons nadeel betekende. Drie minuten voor tijd maakten ze ook nog de 6e goal voor een gelijke stand. In de laatste minuten kregen we nog wel een aantal kansjes, maar een doelpunt zat er helaas niet meer in. Met een 6-6 eindstand hebben we onszelf te kort gedaan.

Upward E2 - De Pont E2
Opstelling: Erik, Nlunga, Reza, Marc en Ferry.
Het slechte einde van de eerste wedstrijd leken we wel meegenomen te hebben naar deze wedstrijd. We waren veel te afwachtend en slordig aan de bal. Van meet af aan werden we flink onder druk gezet en kregen we weinig ruimte om ons spelletje te kunnen spelen. Daar wij geen antwoord hadden op hun spel, kwamen zij dan ook verdiend op een voorsprong. Naar mate de wedstrijd vorderde, kregen we meer grip op het spel en kwamen we ook aan aanvallen toe. Met een mooie aanval scoorden we de gelijkmaker. Desalniettemin bleef het lastig om onder de druk van Upward vandaan te komen. Mede door onnodig balverlies pakten zij opnieuw de voorsprong. Ondanks dat we moeite hadden met hun spel, lukte het ons om vlak voor rust ook een tweede doelpunt te maken. De tweede helft kwam Bob erin voor Nlunga. We wilden deze wedstrijd koste wat kost winnen, want we wisten dat we dan de koppositie in de stand over zouden nemen. De tweede helft begonnen we met duidelijk een stuk meer felheid en kwamen voor het eerst voor te staan in de wedstrijd. Door een hard schot van Ferry, waarvan iedereen dacht dat de bal op de paal kwam, gaf de scheidsrechter een goal aan: “You win some, you loose some,” zullen we maar zeggen. Hierna lag onze focus korte tijd te veel op de aanval en vergaten we de laatste man positie bezet te houden. Dat werd dan ook op gepaste wijze door Upward één keer afgestraft met een doelpunt. Het lukte Upward niet meer om het spel van de eerste helft vol te houden, maar ze kregen nog wel een aantal mogelijkheden. Het lukte ons nog wel om twee keer te scoren, waarvan er eentje een eigen doelpunt was. De einduitslag was 6-3.

Ons tweede team heeft na deze dag de leiding overgenomen in de Overgangsklasse. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan en alles is nog helemaal open in deze klasse. Hiermee laat het team zien weer een groei doorgemaakt te hebben. Desondanks blijven ze kritisch naar zichzelf kijken om het elke keer nog beter te doen. Het is nu allemaal in eigen hand.

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com