E-hockey fotosalbum

De Pont E2 wint NK 2016

Vandaag was Amsterdam het decor voor de Nederlandse Kampioenschappen. De Pont E2 is in de Overgangsklasse op de 4de plek geëindigd en moest zodoende acte de presence geven om niet te degraderen. De nummers 4 en 5 van de Overgangsklasse moeten namelijk sinds dit seizoen vechten voor lijfsbehoud. De ochtend begon lekker vroeg voor eenieder. De eerste groepswedstrijden gingen van start om 10:00 uur. Onze eerste tegenstander was BISO '65 E2 en de start was voortvarend getuige de 2-0 voorsprong. Na deze voorsprong was het in het vervolg van de wedstrijd lastig om openingen te creëren, daar Biso de zaakjes in de verdediging goed op orde had. Daartegenover stond de iets mindere concentratie van ons met name in de verdediging. Hierdoor lukte het de tegenstander om terug te komen in de wedstrijd. Uiteindelijk leidde het zelfs tot een 2-3 voorsprong van de tegenstander, wat ook tevens de einduitslag werd. Na dit resultaat was het noodzaak om de volgende twee groepswedstrijden te winnen om minimaal 2de in de groep te worden en de halve finale te bereiken.
In de tweede wedstrijd tegen de Stick Flyers gingen we ook voortvarend van start. Het enige verschil met de eerste wedstrijd was nu het goede spel wel vol te houden. Het werd een ruime overwinning, waardoor we een stap dichter bij ons doel kwamen. De derde en laatste wedstrijd in onze poule was tegen Evergreen on Wheels. Toen we een aantal jaren geleden nog in de regio speelden, was dit altijd onze concurrent. Het was dus een weerzien met een oude bekende. Deze wedstrijd was al vrij snel beslist. Ons spel werd elke wedstrijd beter en het was al gauw duidelijk dat het goed zou komen met de beoogde halve finale plek. In deze wedstrijd moesten we het opnemen tegen de Tukkers United. Zij waren in de andere groep met duidelijke cijfers en terecht eerste geworden door onder andere ruim te winnen van Upward E2, wat toch wel enigszins verrassend was. Hierdoor was het zaak, dat is het overigens altijd, om dit team niet te onderschatten. Vanaf het allereerste fluitsignaal liep het eigenlijk als een trein. We kwamen geen moment in gevaar en plaatsten ons voor de finale.
In de andere halve finale moest Upward het opnemen tegen het toch wel verrassend presterende BISO '65. Na de reguliere speeltijd stond het namelijk 1-1 en waren de teams dus heel erg gewaagd aan elkaar. In de verlenging werd ook niet meer gescoord, waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen. Upward E2 hield het hoofd cool en ging ook door naar de finale.
In de eindstrijd haalden we weer een hoog niveau en bleven we dit ook tot het rond vasthouden. We kwamen geen moment in gevaar. Dankzij deze overwinning werd de NK met een 1ste plaats afgesloten.
Het was goed om te zien dat er toch nog steeds rek in deze groep zit. Als we gedurende het seizoen ook dit niveau hadden gehaald, hoefden we waarschijnlijk niet voor lijfsbehoud te strijden. Dat heb ik als coach het team ook nog wel even duidelijk gemaakt na afloop, maar dat weten ze zelf eigenlijk ook wel. Maaike was weer grandioos bezig zoals het gehele seizoen. Marc haalde het niveau wat ik regelmatig van hem zie op de training: lekker balvast, goede passen/assists en mooie doelpunten. Reza en Richard deden ook hun ding en waren onmisbaar voor het team. Nlunga heeft wederom bewezen een uitmuntende verdediger te zijn, wat hem vandaag een nieuwe bijnaam heeft opgeleverd: niet de Berlijnse Muur maar de Blacklijnse Muur. Sjoerd was er vandaag ook bij en heeft zeker ook een groot aandeel gehad.
Op het programma stond als afsluiting de prijsuitreiking. Helaas was er niet gezorgd voor trofeeën en dat is wat ons betreft een dikke 'fail'. Een NK zonder bekers is simpelweg niet compleet. Hogelijk wordt dat in de volgende edities beter aangepakt.
Na de zeer knappe prestatie van H1 dit seizoen is dit resultaat ook iets om trots op te zijn.

E2 wint NK 2016


Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com