H-hockey fotos album

Competitiedag 6: Amsterdam 22-04-2017

6e competitiedag H-hockey in Amsterdam – door Richard Goudswaard (Coach)

Op 22 april jl. was het weer de beurt aan De Pont H1 om een competitiedag te spelen in Amsterdam. In de week ervoor bleek helaas dat Anne en Anthony niet aanwezig konden zijn waardoor het hele zware wedstrijden zouden worden. We hebben toen, van H2, Denise gevraagd om in te vallen en Guus om mee te gaan als reservespeler. Dit wilden ze allebei graag doen dus hadden we weer mensen genoeg.

De eerste wedstrijd was tegen Peperbus H1. Na het verlies 4 weken geleden tijdens het bekertoernooi waren we gebrand op een goed resultaat. De achterhoede bestond, zoals bijna altijd, uit Erik op goal met Nienke en Onur als verdedigers. Voorin mochten Denise en Ranoe de punten voor ons gaan maken. Gelukkig wisten we hoe deze tegenstander speelt dus konden we ons spel daar op aanpassen. We begonnen ook erg sterk aan deze wedstrijd en de eerste kansen waren voor ons. In de eerste helft opende Denise de score voor De Pont wat voor het hele team een goed gevoel gaf en een extra boost om te door te zetten. We gingen de rust in met een kleine voorsprong. Omdat ik vertrouwen had in het getoonde spel werd er niks aan de opstelling veranderd. De tegenstander probeerde nog wel wat te forceren met een wissel maar dit hielp niet. Ranoe wist zijn 2e doelpunt van de wedstrijd te maken en Denise scoorde nog 2 keer vanuit de draai in het uiterste hoekje van de goal. Samen met het uitstekende werk van het verdedigende trio leverde dit een hele mooie 5-3 overwinning op.

De 2e tegenstander was CHT H2. Iedereen was nog vol adrenaline van de vorige wedstrijd en helemaal klaar voor de volgende match. Deze tegenstander speelde heel anders en zette gelijk volop druk naar voren. Gelukkig stonden Onur en Nienke goed te verdedigen en Erik wist weer een aantal mooie reddingen te maken. Ranoe kwam ook regelmatig goed mee verdedigen waardoor de tegenstander het toch moeilijk had om te scoren en Nienke soms verrassend mee naar voren kon. Van onze kant kwamen er ook mooie aanvallen maar helaas werden deze niet allemaal benut. Het werd een hele spannende wedstrijd met aanvallen en doelpunten over en weer. Tegen het einde keken we helaas tegen een 5-3 achterstand aan maar na een schitterende aanval in de laatste minuut maakte Denise de 5-4. In de laatste 10 seconden wist Ranoe, voor de derde keer deze wedstrijd, de keeper te verrassen met een lobje in de verre hoek wat de eindstand op 5-5 bracht. Dit zorgde wel voor wat gemengde gevoelens want er was een gevoel dat er meer in zat maar in de laatste minuut zo terugkomen is wel fantastisch.

Persoonlijk was ik heel erg blij met de 4 punten en heel erg trots op het team. Helaas lieten de wedstrijden het niet toe om Guus in te laten vallen maar daar had hij alleen maar begrip voor. Desondanks waren ik en het team erg blij dat hij en Denise mee wilden gaan.

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com