H-hockey fotos album

Bekertoernooi 1e t/m 4e klasse

Verslag van bekertoernooi H-hockey 1e t/m 4e klasse in Arnhem op 24-03-2018 - door Larissa (H1).

Aan dit bekertoernooi deed H1 van de Pont mee. Alleen al in de poulefase stonden er 5 wedstrijden van 15 minuten op het programma dus het zou een lange en zware dag worden. Hoewel Nienke normaal gezien de aanvoerster is, bewaakte ze vandaag het doel en nam Anne de rol van aanvoerster over. Voor mij was dit mijn eerste bekertoernooi en dat maakte het een hele spannende dag.

De eerste wedstrijd was tegen Bredius Rollers H2. Aan het begin van deze wedstrijd werd duidelijk dat iedereen nog in het spel moest komen, er werd soms niet goed op elkaar gelet waardoor ballen niet werden aangenomen. Gelukkig hadden ook de Bredius Rollers hier last van waardoor zij amper druk uitvoerden en wij totaal niet geblokt werden. Dit maakte dat wij, ondanks wat dufheid, al snel een eerste doelpunt maakte. Hoe verder het spel vorderde, hoe meer iedereen in het spel kwam. De passes werden steeds strakker en het spel zag er steeds mooier uit. Dit wierp zijn vruchten af want we wonnen met 4-0.

Na 1 wedstrijd rust waren we aan de beurt tegen Kampong H4. Al binnen enkele seconden had Anne het eerste doelpunt gescoord, dit zette direct de toon voor het spel. Al snel werd duidelijk dat wij sterker waren dan Kampong H4. Hierdoor zagen we kans om flink wat doelpunten te scoren. We hebben de wedstrijd gewonnen met een mooie 7-0.

Als derde mochten we tegen de Arnhemse Antilope H2. Voor mij persoonlijk was dit de meest spannende wedstrijd uit de poulefase. Enkele weken daarvoor hadden overtuigend verloren van hun in de competitie dus de spanning zat er goed in. Gelukkig wisten we wel wie de sterkste spelers waren en wat hun tactiek was, dus daar konden we mooi op inspelen. Toch hebben deze 15 minuten mijn leven met een jaar verkort en dan zat ik alleen maar aan de zijlijn toe te kijken. Al vanaf het begin ging het er intens aan toe met heel veel schoten op het doel. Als een ware ninja wist Nienke op indrukwekkende wijze alles tegen te houden. Ook voorin ging het er heftig aan toe, er werden meerdere avances op het doel gemaakt, maar ook hun keeper was erg sterk. Het spel was zeer indrukwekkend met strakke passes, mooie balcontrole en goed samenspel. Tot het einde aan toe was het zeer spannend en ik moet zeggen dat ik opgelucht was toen het eindsignaal klonk. We hebben gelijk gespeeld met 0-0 wat met deze tegenstanders een mooi resultaat is.

Tussen de wedstrijd tegen de Arnhemse antilope en de Kennemer Keien H2 zat 1,5 uur. Hoewel dit een mooi moment was om even te rusten en te eten, merkte ik persoonlijk dat ik ook wel een beetje inkakte. We begonnen de wedstrijd sterk met een 1-0 voorsprong. Helaas wisten zij dat gelijk te spelen. Met nog 1 minuut op de klok wisten we nog een doelpunt te maken. Nog maar 1 minuut hoefden we het doel te bewaken om onze voorsprong te bewaren en als tweede van de poule te eindigen, maar met nog een halve minuut te gaan, maakte de Kennemer Keien een doelpunt waardoor we weer gelijk stonden. Een laatste poging om nog een doelpunt te scoren was tevergeefs en we eindigden in gelijkspel met 2-2. Vanaf dat moment wisten we dat het doelsaldo zou bepalen welk team als tweede zou eindigen en door mocht naar de halve finale.

Het was half 3 en iedereen was moe, maar toch moesten we direct door met de volgende wedstrijd tegen HC Catwyck H1. Tot nu toe hadden ze alle wedstrijden gewonnen en waren de nummer 1 in onze poule. Onze tactiek bestond voornamelijk uit zo min mogelijk ballen doorlaten en zelf een doelpunt proberen te scoren. Het spel zag er, niet verrassend, erg vermoeid uit. Dit was ook terug te zien in de eindstand. Met 1-5 hadden we verloren.

Na deze wedstrijd stonden we gelijk met de Kennemer Keien H2 en Arnhemse Antilope H2 en wie als tweede in de poule zou eindigen hing allemaal af van het doelsaldo. Hoewel wij in de veronderstelling waren dat het toernooi hierbij voor ons ophield, kwam Richard naar ons toe met het heugelijke nieuws. Wij hadden het hoogste doelsaldo van de drie en mochten daarom door naar de halve finale. We hadden enkele minuten om op adem te komen, een powerbar te eten en onszelf moed in te spreken voordat we moesten spelen tegen CHT H2. Doordat Richard scheidsrechter was tijdens een van hun wedstrijden, wisten wij wat hun tactiek was waar wij makkelijk op konden inspelen. De halve finale was 2x15 minuten. Hoewel wij op de hoogte waren van hun speltactiek, leken zij toch sterker te zijn. Aan het einde van de eerste helft stonden ze met maar twee punten verschil voor en even hadden we het idee dat we dit gelijk konden trekken en misschien zelfs van ze konden winnen. De vermoeidheid was alleen duidelijk in ons spel te zien en we verloren met 4-7.

Doordat wij met 4-7 van CHT hadden verloren, gingen wij door naar de verliezersfinale tegen SGB H1. Voor deze wedstrijd hadden we een kleine verandering in het team waardoor Onur als keeper optrad en Nienke vanaf de zijlijn toekeek. Ook bij deze wedstrijd was binnen een paar seconden het eerste doelpunt door Anne gemaakt. Niet lang daarna volgde het volgende doelpunt en een derde. Toen we 6-0 voor stonden besefte ik me dat dit betekende dat we derde zouden worden. Aan het eind van de eerste helft stonden we met 9-0 voor. In de pauze kreeg ik een flinke peptalk en werd er nog wat moed ingesproken. Ons doel was om geen punten tegen te krijgen. Dat laatste is niet helemaal gelukt en SGB wist drie keer een doelpunt te scoren. Dit mocht de pret echter niet drukken want we hebben uiteindelijk met 14-3 van ze gewonnen. Met een overtuigende score hebben we de derde plaats bemachtigd en hebben Anne en Nienke namens het hele team de beker in ontvangst genomen.

Ik denk dat we mogen terugkijken op een mooie dag met een mooi resultaat. Voor mij persoonlijk is het de eerste keer dat ik op sportief vlak iets gewonnen heb en dat deze winst in teamverband is, is voor mij toch wel de kers op de taart. Ik ben enorm dankbaar onderdeel van dit bijzondere team te mogen zijn waarin ik kansen krijg om te leren en door te groeien.

Het was dan wel een hele lange dag, maar wel een hele mooie dag!Bekertoernooi 2018

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com